Politika privatnosti

Ko smo mi

Zmajev Kutak je fizička i internet prodavnica maloprodajnog asortimana artikala sa fizičkom adresom u ulici Svetog Save br. 46 u Sokobanji i na internet adresi https://www.zmajevkutak.rs.

Zmajev Kutak poštuje Vašu privatnost.

Kolačići (Cookies)

Ako otvorite našu stranicu za prijavu, mi ćemo podesiti privremeni kolačić da odredimo da li Vaš pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži privatne podatke i uklanja se kada zatvorite Vaš pregledač.

Kada se prijavite na veb sajt mi ćemo takođe podesiti nekoliko kolačića da sačuvamo informacije Vaše prijave i izbor prikaza na ekranu. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići izabranog ekrana traju godinu dana. Ako izaberete opciju “Zapamti me” pri prijavi, Vaša prijava će istrajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići prijave biće uklonjeni.

Funkcionalni kolačići za određivanje pisma teksta se takođe mogu naći sa samo dve vrednosti “lat” ili “cyr” a služe prikaz teksta na veb sajtu.

Prilikom kupovine prikupljamo informacije o Vama u sekciji kataloga, korpe i plaćanja u našoj internet prodavnici.

Šta prikupljamo i čuvamo

Dok posećujete stranice naše internet prodavnice, možemo pratiti:

 • Artikle koje ste gledali: to ćemo upotrebiti, na primer da Vam pokažemo šta se nedavno gledali
 • Lokaciju, IP adresu i tip pregledača: to ćemo koristiti u svrhu obračunavanja poreza i dostava kada to bude potrebno
 • Adresu dostave: To ćemo tražiti od Vas kako bi mogli da na primer odredimo cenu dostave pre završetka narudžbine ako je to potrebno i poslati Vam naručeni paket.

Takođe ćemo koristiti kolačiće da pratimo i sačuvamo sadržaj korpe dok Vi posećujete razne stranice na našem veb sajtu.

Kada kupujete kod nas, pitaćemo da ostavite Vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, Email adresu, broj telefona, podatke platne kartice kada je to omogućeno i dodatne informacije kao što su korisničko ime i lozinka. Te podatke ćemo koristiti u sledeće svrhe:

 • Za slanje informacija o Vašem nalogu i narudžbini koje šaljemo Vama
 • Za odgovor Vašim zahtevima, uključujući reklamacije i žalbe
 • Za obrađivanje plaćanja i prevenciji prevara
 • Za podešavanje Vašeg naloga na našem veb sajtu
 • Za pridržavanje bilo kojim zakonskim obavezama koje imamo, kao što je obračunavanje poreza
 • Za poboljšavanje ponuda naše prodavnice
 • Za slanje promotivnih poruka, ako odlučite da ih primate

Ako napravite nalog, mi ćemo sačuvati Vaše ime, adresu, Email adresu i broj telefona koji će biti korišćeni pri sledećoj narudžbini kako bi popunili polja obrasca za plaćanje.

Mi generalno čuvamo informacije o Vama onoliko dugo koliko su nam potrebne u svrhu koju imamo da ih prikupljamo i koristimo za naše potrebe efikasnijeg prikaza i ponuda naše internet prodavnice, a nismo zakonski u obavezi da ih čuvamo. Na primer, čuvaćemo informacije narudžbina dugo dok nam je potrebno zbog poreza i računovodstva. To uključuje Vaše ime, Email adresu, adresu naplate i dostave.

Takođe čuvamo Vaše unete komentare i recenzije ako želite da ih ostavite.

Ko u našem timu ima pristup podacima

Članovi našeg tima imaju pristup podacima koje nam ostavljate. Na primer, pristup imaju administratori i menadžeri prodavnice:

 • Informacijama o narudžbinama, šta je kupljeno, kada i gde je poslato i
 • Informacijama o kupcima, kao što su ime, Email adresa, adresa za naplatu i dostavu.

Naš tim ima pristup ovim podacima kako bi ispunili svoje obaveze obrade narudžbina, reklamacija i pružili podršku kada je to potrebno.

Šta delimo sa ostalima

Mi delimo informacije sa onim trećim stranama koje nam obezbeđuju tok obrade narudžbina, dostavu i plaćanje.

Plaćanja

Kako bi kupovina bila završena, koristimo Vaše podatke za plaćanje u zavisnosti od načina plaćanja koji ste izabrali pri kreiranju narudžbine.

Ugrađen sadržaj sa drugih veb sajtova

Sadržaj na našem veb sajtu može sadržati ugrađeni sadržaj sa drugih internet lokacija, npr. video, slike, tekst, itd. Ugrađeni sadržaj sa drugih veb sajtova se ponaša potpuno isto kao i kada posetite direktno te internet stranice.

Ti veb sajtovi mogu prikupljati podatke o Vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatne prateće podatke trećih strana i pratiti Vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući i praćenje Vaše interakcije sa tim ugrađenim sadržajem ukoliko imate nalog na tom veb sajtu a takođe ste tamo i prijavljeni u tom trenutku.

Sa kim delimo Vaše podatke

Ako zatražite resetovanje lozinke Vašeg naloga, IP adresa sa koje je poslat zahtev biće uključena u Email za resetovanje.

Alat za ponovno ciljanje korisnika veb sajta od kompanije Meta (Facebook) koristimo u slučaju da si korisnik Facebook-a. Ovaj alat će proizvesti neidentifikacijski kontrolni broj koji će biti poslat Facebook-u na analizu u marketinške svrhe. S druge strane, mi enkriptujemo tvoju e-mail adresu te je šaljemo Facebook-u u enkriptovanom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prenosom šifrirane informacije Facebook će ti pružati preporuke ciljanog proizvoda u obliku personalizovanog reklamnog oglasa.

Koliko dugo zadržavamo Vaše podatke

Kod korisnika koji se registruju na naš veb sajt, mi takođe čuvamo privatne informacije koje korisnici sami ubeležavaju u svoje korisničke profile. Svi korisnici mogu videti, promeniti ili obrisati svoje privatne informacije u bilo koje vreme, šta se ne odnosi i na korisničko ime koje nije podložno promenama. Administratori veb sajta takođe mogu videti te informacije i uređivati ih ako je potrebno.

Kakva prava imate nad svojim podacima

Ako imate nalog na ovom veb sajtu, možete zatražiti da primite izvezenu datoteku privatnih podataka koje čuvamo o Vama, uključujući bilo koje podatke koje ste nam pružili. Takođe možete zatražiti da obrišemo sve Vaše podatke koje čuvamo. To ne uključuje podatke koje smo u obavezi da čuvamo u administrativne, zakonske ili sigurnosne svrhe.

Kome se možete obratiti ako imate pitanja ili zahtev u vezi ličnih podataka

Možete nas kontaktirati porukom na Email adresu ili poštom na adresu:
Zmajev Kutak
Svetog Save 46
18230 Sokobanja

Pravne informacije

Odredbe ovih pravila dopunjavaju i ne poništavaju zakonodavne odredbe iz područja zaštite ličnih podataka. U slučaju neusklađenosti odredbi ovih pravila i zakonodavnih odredbi iz područja zaštite ličnih podataka vrede zakonodavne odredbe.

Zmajev Kutak može ova pravila promeniti u bilo kom trenutku. Ova pravila možete proveravati na našem veb sajtu i na taj način saznati više o promenama.